Sündisznó paraziták, Törpesün gondozása | Tüskeböki Törpesün Tenyészet


Ő a keleti sün Erinaceus roumanicusa hotez helminth rendjének egyetlen őshonos képviselője hazánkban.

sündisznó paraziták

Rendszertanilag a cickány- és vakondfélék közeli rokona. Népies nevei a sül, a tövises borz, a tüskésdisznó, a sündisznó, sündisznó paraziták sünkutya, helyes közneve azonban a keleti sün. Színük és fejformájuk változatos: lehet fehérestől a feketés alapszínig; a hegyesebb kutyapofa- formától a tömzsibb disznófej formáig.

  1. Törpesün gondozása Féregtelenítés külső-belső parazitamentesítés A süniket javasolt kb.
  2. Csak egy talpalatnyi zöld kell nekik.
  3. Magyar Narancs - Tudomány - Tüskés hátú barátunk: Sün a nagyvárosban
  4. Furcsa világot tártak fel az elaltatott sünök V.

A tüske a szőr egyik módosulása, - üreges, erős, rugalmas - mozgatását speciális izomzat végzi. A tüske-kabát vitathatatlanul előnyös a ragadozókkal szemben, de a járművekkel szemben bizony hiábavaló. A tüskés hát ugyanakkor beszűkíti a mozgásképességet, és előnytelen a tisztálkodás szempontjából, melynek eredményeként az állatok kiszolgáltatottá válnak a külső élősködőkkel szemben.

Lopakodó négylábúak: a fészeképítő „tüskés borz”

A sünök zavarásra összegömbölyödnek. Ez a legismertebb és leggyakoribb válaszuk, de önvédelmi eszköztáruk meglepően változatos és hatékony: fújtatnak, morognak, sziszegnek, ugatnak, bátran sündisznó paraziták és akár harapnak is. Egymást nagyon ritkán bántják, inkább csak lökdösődnek.

A sünök fogai tűhegyesek. Főleg a talajszinten élő, mozgó, fejlődő gerincteleneket, ízeltlábúakat, puhatestűeket, gyűrűsférgeket fogyasztanak, de kisebb békákat, gyíkokat is megfoghatnak, és ha módjukban áll, akkor a földön fészkelő madarak fiókáit, tojásait is megeszik.

Élősködők ellen

Szeretik az érett gyümölcsöket, pl. Alkalomszerűen levelek, magok, virágok is szerepelnek az étlapjukon.

sündisznó paraziták paraziták lárva formái

A háziállatok eledelére és a háztartási hulladékra hamar rászoknak, ha azokat hozzáférhető helyen tartjuk. A sün lábnyoma A sün természetes ragadozói a róka, a borz és a nagyobb termetű baglyok, de ezek nem vagy csak kis számban fordulnak még elő a városokban Magyarországon.

Elsődlegesen a betegségek, a paraziták élősködőka kutyák és leginkább a járművek ritkítják őket.

  • Pirospont sünöde - G-Portál
  • Készítmények ember bőrparazitákhoz
  • Élősködők ellen - RÁGCSÁLÓK,GÖRÉNY,SÜN - Vet-Plus Állatgyógyászati Patika és Eledel
  • Felnőtt férgek tüneti kezelési áttekintése
  • Furcsa világot tártak fel az elaltatott sünök

Tüskéi között nagy számban sündisznó paraziták kullancsok, bolhák, atkák, melyek a betegségeit terjeszthetik. Hogyan és hányszor születnek a kis sünök?

Hol és mikor találkozhatunk sünökkel? Alszik-e a sün téli álmot? Mindezekre a kérdésekre megtalálod a válaszokat a Kölyökmúzeumban, a Magyar Természettudományi Múzeum honlapján.

sündisznó paraziták