Csontevo féreg


csontevo féreg a férgektől, hogyan lehet megszabadulni

Bizarr csontevő férgek nyomait fedezték fel hárommillió éves fosszilizálódott bálnacsontokban, amelyek Olaszországban, Toscanában kerültek elő, és ez az első lelet, amely arról tanúskodik, hogy az Osedax nemzetséghez tartozó fajok jelen voltak a Földközi-tengerben. A Leedsi Egyetem kutatói a felfedezésről a Historical Biology című folyóiratban számoltak be. Az Osedax-férgeknek nincs szájuk, vagy bélrendszerük, a csontokat úgy fogyasztják el, hogy gyökérszerű szöveteket növesztenek.

Kivételes kísérletet hajtottak végre a Mexikói-öbölben. A csapat választása azért esett a hüllőkre, mert az aligátorok gyakran a tengerre is kiúsznak. A kísérlettel így azt akarták szimulálni, hogy mi történik egy-egy elpusztult állat maradványaival, miután lesüllyedt a tengerfenékre.

Utóbbiak növekedésük során felolvasztják a csontot - olvasható a Science Daily  tudományos hírportálon. Élő Osedax-férgeket Osedax mucoflorix - csontevő takonyvirág ben fedeztek fel a Monterey-öbölben, Kaliforniában.

A DNS-től az evolúcióig - csak egyszerűen (5. rész)

Csontevo féreg óta a kutatók feltételezték, hogy az Osedax-férgek tüntethették el az őskori tengeri állatok csontjainak jelentős részét, mielőtt azok csontevo féreg volna.

Ám nehézségbe ütközött csontevo féreg csontevő férgek evolúciójának és élőhelyeiknek a megismerése, mivel a puhatestű "takonyvirág" nem kövül meg.

csontevo féreg

Kimutatásuk egyetlen lehetséges módja a gumószerű üregek kimutatása, amelyeket a férgek hátrahagynak a csontban. Korábban egyetlen fosszíliában mutatták ki a féreg múltbeli jelenlétét - bálnacsontokban, amelyek Washington állam partjainál, a Csendes-óceánból kerültek elő.

féreg és paraziták gyógyszere az emberekről

A csontevő féreg kirágta furatokat most Nicholas Higgsnek sikerült kimutatni mikro-CT alkalmazásával. Kutatásai azt bizonyítják, hogy az Osedax-férgek igen elterjedtek voltak évmilliókkal ezelőtt.

  • Tudomány: Savat használnak fúrásra a csontevő férgek | ajosagosszekot.hu
  • Szalag paraziták kezelése emberben
  • Csontevő férgeket fedeztek fel a tenger mélyén | National Geographic
  • Savat használnak fúrásra a csontevő férgek Csontevo fereg Tartalom Zombiféreg falhatta fel az őshüllőket MTI Lakhelyként használják a bálnákat A Biology Letters című folyóiratban közölt tanulmány szerzői arra alapozzák eredményeiket, hogy Osedax-férgekre utaló furatokat találtak egy plezioszaurusz - a mezozoikum idején élt tengeri hüllő - fosszilizálódott uszonyán, egy ősi tengeri teknős bordáján, valamint csontevo fereg.
  • Index - Tudomány - Savval dolgozik a csontevő féreg
  • Pinworm féreg eltávolító
  • Глаза чисты и ясны.

Amikor a Földközi-tenger kiszáradt csaknem hatmillió évvel ezelőtt, kipusztult a mélytengeri állatvilág. Félmillió évvel később a Földközi-tengert az Atlanti-óceán vize töltötte fel.

Különleges képességgel rendelkeznek az aprócska csontevő férgek, amelyek a tenger mélyén található bálnacsontvázakat és más csontokat egyaránt használják lakhelynek és tápláléknak: savat bocsátanak ki, így oldják fel a csontokat.

Hozzátette: majdnem bizonyos, hogy csontevő férgek ma is élnek a Földközi-tengerben. Ha az Osedax-férgek hárommillió éve benépesítették a Földközi-tengert, miért ne élhetnének ott napjainkban is?

jogorvoslatok minden parazitára