Parazita fertőzések


Kifejezetten megállapít olyan szabályokat, amelyek kutyáknak, macskáknak és görényeknek a tagállamokba történő nem kereskedelmi célú mozgására vonatkozik, és szükség szerint rendelkezik olyan megelőző egészségügyi intézkedésekről, amelyeket felhatalmazáson alapuló aktussal kell elfogadni a valószínűleg az állatok mozgásával terjedő, a veszettségtől különböző betegségek elleni védekezés céljából.

parazita fertőzések helminthiasis tünetei

Ezeket az intézkedéseket tudományosan indokolni kell, és arányosaknak kell lenniük az említett betegségek ilyen mozgás révén történő terjedésének kockázataival.

Ahol a betegség megtelepszik, ott Európában a parazita jellemző átviteli ciklusa a parazita fertőzések élő állatokon alapul; vadon élő húsevők a végleges gazdák, és néhány emlős faj, főleg a kistestű rágcsálók a köztigazdák, amelyek úgy fertőződnek meg, hogy lenyelik a végleges gazdák által a környezetbe ürített parazita fertőzések terjesztett petéket.

A kullancsokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók és az ellenük való védekezés

Mint lehetséges végleges gazda, és az emberekkel való szoros kapcsolat miatt, a kutyák fertőzésforrást jelenthetnek az ember számára, valamint szennyező forrást a környezetre, beleértve a természetes akadályok mögött elhelyezkedő parazitamentes területeket is. Nincs beszámoló arról, hogy a görények végleges gazdák lennének, és a macskák részvétele az átviteli ciklusban a jelenlegi ismeretek szerint kétséges.

parazita fertőzések

A betegség egyre növekvő elterjedtsége a vadon élő állatok körében és ezzel párhuzamosan az emberek között Európa egyes részeiben komoly gondot okoz a parazita fertőzések hatóságok számára számos tagállamban.

Az Parazita fertőzések úgy véli, hogy a parazita életciklusa szempontjából a kutyák epidemiológiai szerepe endémiás környezetben korlátozott jelentőségű.

parazita fertőzések

Az újrafertőződés megelőzése érdekében az ilyen kezelést lehetőség szerint közvetlenül a parazitamentes területre parazita fertőzések belépés előtt kell alkalmazni. A kezelés után azonban legalább parazita fertőzések órás várakozási idő szükséges, hogy a megmaradt fertőzőképes peték ne a medikamente gegen giardien bei katzen területen hulljanak ki a környezetbe.

gyermekeket kezelünk a férgekkel ürülék férgek számára

Mivel az említett rendelet Indokolt ezért az ilyen kockázatokat úgy csökkenteni, hogy az e rendeletben meghatározott megelőző egészségügyi intézkedéseket olyan tagállamokba vagy területrészekre belépő kutyák nem kereskedelmi célú mozgására alkalmazzák, ahol még nem parazita fertőzések fertőzést, nevezetesen az e rendelet I. Az említett irányelv Ennek megfelelően e tagországok számára meg kell engedni, hogy parazita fertőzések A rendeletnek ezért meg kell határoznia azokat a feltételeket, amelyekkel eltérések engedélyezhetők abban az esetben, ha a kutyák a megelőző egészségügyi intézkedések alkalmazását követően 28 napnál kevesebb ideig tartózkodnak az e rendelet I.

coccidian paraziták platyhelminthes és fonálféreg