Giardiasis patogenezis,


A kórokozót giardiasisnak lamblia - Lamblia intestinalis Lambl ; Blanchard, A ciklus Giardia megkülönböztetni vegetatív trophozoit és cisztás szakaszban ábra.

  • Az elsősorban a testüregeket és a főleg különböző szöveteket fertőző kórokozókat külön ismertetjük, mindkettőn belül elválasztva a rendszertani csoportokat: amoebákat, ostorosokat, csillósokat és spórásokat.
  • Giardiasis - tünetek, etiológia, patogenezis, diagnózis, kezelés és megelőzés
  • Ásó féreg kezelés
  • Állategészségház - Vértesszőlős
  • Giardiosis kutyákban és macskákban Mikor gondoljunk rá?
  • Férgek gyermekeknél tünetek és a kezelési hőmérséklet
  • Szivféreg elleni ragotabletta

A vegetatív giardiasis patogenezis körte alakú, szimmetrikus, aktív mobil méret - 18X mikron, átlagos mérete - 9x12 mikron. Giardia van 2 mag és 4 pár kábelt.

Giardiosis kutyákban és macskákban - Hungarovet Tudásbázis

És a negyedik pár kötegek a folytatása a pár aksostilya keresztezi a középső része a test a parazita egy vagy két medián test belül egységes rendszert a csőszerű mikrorostok trophozoit M.

Solovev, Az elülső végén a test széles, hátsó farok - mutatott.

bél paraziták bőrkiütés diatómaföld élelmezésű paraziták

A ventrális felületet a test egy lemezt prisasyvatelny miáltal lamblia rögzítve a hámsejtek a bélfal. A dorzális a farok végére, és Giardia bevont egyetlen citoplazma membránon, amelynek értelmében számos emésztési vakuólumok.

Giardiasis - tünetek, etiológia, patogenezis, diagnózis, kezelés és megelőzés

Ciszták ovális méret - 10,0X6,8 mikron, átlagos mérete - 8,3X11,9 mikron; AI Stovbun és munkatársai,J. A citoplazma tartalmaz 2 vagy ciszták 4 mag és hajtogatott flagelláris berendezésben. A folyékony vagy félig folyékony széklet néha észlelt közbenső szakaszában Giardia - predtsista.

Giardia igazítani élősködik kefeszegélyének mikrovillusok a vékonybélbe, kapnak élelmiszer alapanyag a központi pár kábelkötegek. Smirnovoy Giardia szaporodnak helyeken legtöbb csapatuk pár részlege.

giardiasis patogenezis

Shishlyaeva matt ; J. Tintarea nu, P. Dancescu et al. Az életciklus Giardia: Azt nyálkahártya hámja a vékonybélben. VG Hamtsov alapján a klinikai és morfológiai, klinikai és funkcionális kutatások olyan alábbi klinikai formái giardiasisnak: A - tünetmentes kocsi lamblia, B - lyamblioznoy diskine- Zia duodenum, vékonybél, lyamblioznoy duodenitis, enteritis, B - Giardiasis mivel kísérő betegség.

Miután kezdett tsistovydeleniya giardiasisnak általában klinikailag megnyilvánult formájában Akut bélrendszeri betegségek olyan különböző tápcsatorna rendellenességek enteritis, duodenitis et al. A betegek gyakran panaszkodnak az általános gyengeség, étvágytalanság, hasmenés, néha hányinger. A széklet lehet ebben a folyékony, félig folyékony, poluoformlennymi giardien bei katzen symptome habos.

Ürülék gyakran elszíneződött, a szennyeződések jelenléte nyálka. Ezek giardiasis patogenezis rendellenességek egybeesnek a maximális intenzitású tsistovydeleniya.

Giardia lamblia lecture

Rendellenességek, a belek függvény Giardiasis csak időszakosan tarthat Giardia fertőzött személyek nem kapnak különleges bánásmódot, maximum 2 hónap. Aztán eltűnnek, de egy idő után hónap lehet ismételni újra. A súlyossága rendellenességek egyének változik.

Giardiosis kutyában és macskában

Amikor a kiosztott giardiasis patogenezis protivolyamblioznoy betegség kezelés időtartama átlagosan 9 nap, és ennek hiányában - 30 vagy több napon. Az alapja a diagnosztizálására giardiasis azok a, vagy más a betegség klinikai tüneteit, és kimutatjuk a vizsgálati paraziták anyag, és nincs benne a kórokozók a bakteriális, gombás és más jellegű.

Az anyag a tanulmány a széklet vagy a nyombél tartalmának. Laboratóriumi diagnosztikához protozoologicheskie alkalmazott kutatási módszereket. Immunesszék beleértve immunfluoreszcens és a kutatási módszerek, a giardiasisnak nem elég specifikusak NN Ozeretskovskaya, A kezelést végzik csak jelenlétében Giardia fertőzött emberek esetleges megsértésének részéről az emésztőrendszer.

Ebben az esetben a következő gyógyszerek.

  1. Trichinella etimológia
  2. Az orvosi mikrobiológia tankönyve | Digitális Tankönyvtár
  3. A kórokozó endémiásan fordul elő, tünetmentes hordozó egyedek tartják fenn a fertőzési lehetőséget.

Felnőttek nevez 0,25 g 2- 3-szor egy nap napon 1. Az első nap egyszer, szájon keresztül 2,4 g, a következő 3 napon - 0,1 gramm 3-szor naponta 2. Meg lehet rendelni 2.

giardiasis patogenezis

Furazolidon használják felnőtt 0,1 g szor egy nap napon egy nagy mennyiségű folyadékot víz, tea, gyümölcslé 2 órával étkezés után. A napi dózis a gyermekek számára fura- zolidona adagolhatjuk részre osztott dózisokban 1 év 2 év - 0, g, giardiasis patogenezis 3 és 4 giardiasis patogenezis korig - 0,1 g, év - 0,15 g, 7 8 év - 0,2 g, 9 és 12 év - 0,25 g, 13 és 15 év - 0,3 g is figyelembe furazolidon 0,1 gramm 3-szor naponta, étkezés után 10 napig.

A kúra három ciklus közötti intervallum, amely 15 napon belül. A gyógyszer ellenjavallt epilepsziában, érelmeszesedés, koszorúér-betegség, a mentális stimuláció és a tendencia, hogy görcsös állapotok.

Az orvosi mikrobiológia tankönyve

A gyógyszer beadása 0,15 g, 3-szor egy nap, két öt-napos ciklus giardiasis patogenezis 5 giardiasis patogenezis. Lehet használni aminokinoil 0,1 gramm naponta 3-szor 10 napig. A kezelést végezzük három ciklusban időközönként közéjük 1 hónap.

Amino nohinola napi dózis 1 kor alatti gyermekek - 0, g, 1 év és 2 év - 0,05 g, a 2 és 4 év - 0, g, a 4 és 6 éves korig - 0,1 g s - 0,15 g, 8 és 12 év - 0,2 g, 12 és 16 év - giardiasis patogenezis g Amikor részesülő aminokinoil tűnhet fejfájás, emésztési zavar.

Delagil a felnőttek giardiasis patogenezis g naponta 3-szor napig. Tinidazol felnőttek nevez 0,15 g 2-szer naponta, 7 napon vagy 0,5 g egyszer. Mielőtt a gyógyszer lehet megfigyelt mellékhatások közé tartozik a fejfájás, gyengeség, dyspepsia, kiterjesztve a kezelés után. Tinidazol gyermekek kezelésére nem alkalmazható.

giardiasis patogenezis

Ezek a készítmények is alkalmazhatók himiosanatsii Giardia fertőzött élelmiszer a munkavállalók és a hasonló vállalkozások. Tekintettel az epidemiológiai giardiasisnak tevékenységek azonosítására fertőzési forrás és semlegesítés végzik elsősorban között elrendelte kontingensek a lakosság és a betegek különböző betegségek giardiasis patogenezis tápcsatorna, valamint a gyermekek és a személyzet giardiasis patogenezis iskola előtti gyermekgondozási.

Platyhelminthes osztály trematoda a férgek legjobb profilaktikus kezelése

Ha azt észleli jelenlétét Giardia és a vizsgált diszfunkciók giardiasis patogenezis emésztőrendszer van rendelve egy speciális kezelés. Annak érdekében, hogy a bevezetése és elterjedése Giardiasis élelmiszerekben és hasonló növények célszerű ezeket ki a munkát ki protozoologicheskomu felmérés.

Az összefüggésben ezek az intézmények is tartott események felderítésére Giardia fertőzött személyek romlása a járványügyi helyzet bélfertőzések. TB betegek irányul betegek kezelését, és a tünetmentes hordozók lamblia sanitize járóbetegek. Személyek kezelés alatt, és himiosanatsii, hagyjuk dolgozni az élelmiszer és a hasonló vállalkozások számára. Ezen kívül szükség van ezek az intézmények biztosítsák a szigorú giardiasis patogenezis rendszer, mint a többi bélfertőzések. Kapcsolódó cikkek.