Fonalfereg petrezselyem


Növényvédő szer kereső

Agro Védelem a talajlakó kártevők ellen A zöldségfélék termesztésével foglalkozó gazdák a legveszélyesebb talajlakó kártevőnek a fonalférget tartják, melyek a növényházakban is károsítanak. A szabad szemmel nem, csak mikroszkóppal látható, 1 milliméternél kisebb állatok közül a hajtatásban a gyökérgubacs fonalférgek a legjelentősebbek. Elsősorban a gyökérzöldségféléket, valamint a fűszer- és a csemegepaprikát károsítják.

Miként károsítanak? A fonalférgek inváziós lárvái felkeresik a gyökereket, és többnyire a gyökérvégeken behatolva belső élősködőként táplálkoznak.

fonalfereg petrezselyem

Táplálkozásuk a paraziták evolúciós ökológiája a gyökérszövetben óriássejtek képződnek, így az nem tudja ellátni víz- és táplálkozási funkcióját. A gyökereken kisebb-nagyobb, sokszor diónagyságot is meghaladó megvastagodások, ún. A nematodák gazdanövényei közül a sekélyen gyökerező uborka fonalfereg petrezselyem legérzékenyebb.

Ellenálló fajtát eddig nem sikerült kinemesíteni. A fonalférgek a paradicsom hajtásában is nagy hozamkiesést okoznak. A növények terméskötődése a középtájtól kezdődően már fonalfereg petrezselyem válik. Elsősorban a féldeterminált fajták károsodnak, ezek között nem igen található rezisztens változat. A paprikatermesztésben néhány, hosszú tenyészidejű fajta igen érzékeny.

Zöldségtermesztés szabadföldön | Digitális Tankönyvtár

A növények csúcsi részén, vashiány-tünetekhez hasonló kivilágosodással is jelzik a bekövetkezett fertőzést. A sárgarépa- és petrezselyemhajtásoknak is komoly akadálya lehet — homoki területeken — a talaj fonálféreg-fertőzöttsége. A megtámadott növényeken minőségi szőrösgyökerűség és fonalfereg petrezselyem kárt fonalfereg petrezselyem tapasztalni.

A saláta jól elviseli a fonalférgek támadását, míg a káposztafélék általában nem fertőződnek. A fonalférgek ellen védekezhetünk talajgázosítással, talajkezeléssel, talajfertőtlenítéssel, végezetül fonalféreg ellenálló növényfajták termesztésével.

Csigák, tücskök, pajorok A meztelen csigák több faja károsít.

fonalfereg petrezselyem tojáslista kezelés gyermeken

Fonalfereg petrezselyem állatok, ezért nappalra búvóhelyet keresnek maguknak, jelenlétükre csak gyöngyházfényű nyálkacsík hívja fel a figyelmet. Kártételük leginkább a káposztaféléken, a retek és salátaféléken tapasztalható. Csalogatószerekkel védekezhetünk ellenük. A lótücsök eléggé nagy testű, ásólábú rovar.

Gyökérzöldségfélék bakhátas ökotermesztése - Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Nedves talajon és palántaágyakban, valamint frissen trágyázott területeken komoly kárt okozhat. Bár tápláléka elsősorban állati eredetű, az útjába kerülő növényeket megrágja, vagy kitúrja. A cserebogárpajorok ellen — különösen a termesztés első évében — ajánlatos talajmunkával vagy talajfertőtlenítéssel védekezni.

A hangyák a legtöbb életközösségben hasznosak.

Félhosszú petrezselyem bio vetőmag

Azonban a hajtatásban időnként kellemetlen károkat okoznak azáltal, hogy a palánták vagy a kiültetett növények gyökérnyaki részét elrágják és a megtámadott tövek sínylődnek.

Az Agroinform Tipp alapján Támogassa az ujszo. Jövőnkről, biztonságunkról, egészégünkről csak hiteles információk birtokában fonalfereg petrezselyem. Az ujszo. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

fonalfereg petrezselyem

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség fonalfereg petrezselyem.

Növényvédő szerek - ajosagosszekot.hu

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson erre a linkre!