Fergek osztalyozasa. Gyűrűsférgek


  • Ez a meghatározás lefedi az olyan károkozókat, mint például a vírusok, férgek, trójai programok és botok.
  • Giardia treatment in humans

Ártalmatlan vírusok Bootvírusok A boot vírusok az elsőként megjelenő vírusok közé tartoznak. Leggyakrabban akkor terjednek, ha fertőzött lemezzel indítjuk el a rendszert. Ebben az esetben a vírus a merevlemez boot szektorába ágyazódik be, így még fergek osztalyozasa operációs rendszer betöltése előtt aktiválódik.

milyen férgek veszélyesek az emberekre

Ennek hatására a fertőzött merevlemez az összes meghajtóba helyezett lemezt megfertőzi. A boot vírusok napjainkban a kevésbé elterjedt vírusfajták közé tartoznak. Alkalmazásvírusok Az alkalmazás- vagy más néven programvírusok a futtatható kódot tartalmazó.

Human pathogen férgek

EXE kiterjesztésű állományokat fertőzik meg. A megfertőzött állományokba beírják a saját kódjukat. Két fajtáját különböztetjük meg: hozzáfűződő append és felülíró replace vírusokat.

A hozzáfűződő vírusok az alkalmazások végéhez fűződnek, elhelyeznek azonban a program elején egy kódot, hogy az alkalmazás indulásakor előbb ők töltődjenek be, a program csak később.

Nyelőcsőférgesség - csak egyszerűen

A felülíró vírusok az alkalmazások elejét írják felül saját kódjukkal, így a fertőzött állomány fergek osztalyozasa veszít, és az eredeti állapot nem állítható helyre. Amennyiben egy programvírussal fertőzött fájlt elindítunk, a vírus betöltődik a memóriába és megfertőzi az összes többi elindított programot. Makrovírusok Elsősorban olyan dokumentumszerkesztő programokat támadnak meg a makrovírusok, melyek elég fejlettek, hogy bizonyos fergek osztalyozasa képesek legyenek makrókkal automatizálni.

A Magyarországon előforduló féregfertőzések

Általában Word és Excel által készített dokumentumokat. XLS fertőznek meg. Terjedésükhöz elegendő egy fertőzött állomány megnyitása, és a vírus már be is töltődik a memóriába, mely a későbbiekben megnyitott dokumentumokat megfertőzi.

A fertőzést általában már fergek osztalyozasa akkor vesszük észre, amikor már késő. A makrovírusok csoportjába tartoznak a levelező vírusok is, melyek elsősorban e-mail útján terjednek.

fergek osztalyozasa hotez helminth

A csatolt fertőzött fájlok megnyitásakor aktivizálják magukat és általában a levelezési listában szereplő partnereknek írnak levelet, melyhez saját maguk fergek osztalyozasa is hozzáfűzik. Ha a fergek osztalyozasa címlistában nagyon sok partner van, akkor olyan mennyiségű levéláradat indulhat, amely megbénítja egy nagyvállalat levelezőrendszerét is.

LAPOSFÉRGEK. 5. szövegdoboz. A laposférgek osztályozása:

Férgek Terjedésük szempontjából a féreg vírusok eltérő viselkedésűek, mivel nem hagyományos értelemben fejtik ki károkozó hatásukat, hiszen nem tesznek kárt állományainkban. Elsősorban interneten, hálózaton fergek osztalyozasa.

Megbújnak a számítógépen, és információt gyűjtenek róla, majd az összegyűjtött információkat tárolják. Ha ismét csatlakozunk az internetre, hálózatra, akkor fergek osztalyozasa a tárolt információkat a megadott címre továbbítják.

Férgek törzsei

Spyware A spyware vagy más néven kémprogramok célja, hogy adatokat gyűjtsenek fergek osztalyozasa vagy szervezetekről azok tudta nélkül a számítógép-hálózatokon. Az információszerzés célja lehet például reklámanyagok eljuttatása a kikémlelt címekre, de akár ellophatják jelszavainkat, számlaszámainkat vagy más személyes adatainkat rosszindulatú akciók céljából is. Egyebek Trójai programokHasznos alkalmazásnak álcázzák magukat, miközben kártékony hatásúak.

Hatásukat fergek osztalyozasa elindításuk után fejtik ki. A trójai programok annyiban hasonlítanak a vírusokra, hogy szükségük van valamilyen hordozó programra. A szaporító rész azonban hiányzik belőlük, így a terjedésüket csak a hordozó programnak köszönhetik.

Elakadtál? Ők segítenek!

fergek osztalyozasa LopakodókAz antivírus programot és az operációs rendszert megkerülve a gép memóriájában maradva, a fájl méreteit, az operációs rendszer jellemzőit és a könyvtár struktúráját megváltoztatják. RetrókA víruskereső alkalmazásokat nemcsak kijátszani, hanem hatástalanítani is igyekeznek. PoliformokBármely vírus lehet poliform.

fergek osztalyozasa

Hogy nehezebben lehessen elcsípni azokat, minden fertőzéskor megváltoznak.