Fejlesztési ciklus. Tízmilliárdokat tartogat még a ciklus


fejlesztési ciklus

Döntés Az Fejlesztési ciklus Szociális Alapból származó magyarországi támogatások alig csökkennek A következő fejlesztési ciklusban is ezermilliárd forint érkezhet Az előző európai fejlesztési ciklus fejlesztési ciklushoz hasonló nagyságú, vagyis akár ezermilliárd forintnyi fejlesztési ciklus is megítélhet az Európai Bizottság Magyarországnak a következő hétéves uniós fejlesztési időszakban az Emberierőforrás-fejlesztési operatív programok keretében EFOP — mondta Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára egy konferencián.

Mint ismertette, az Európai Bizottság úgy döntött, hogy kisebb mértékben csökken a Magyarország által az Európai Fejlesztési ciklus Alap támogatásaiból elérhető összeg.

Az új uniós ciklusban 200 milliárd forint juthat a turizmus fejlesztésére

E támogatások az egészségügyet, az oktatást, a család- és ifjúságpolitikát, a szociális területet, a kulturális és sportfejlesztések egy részét érintik. A tagállamoknak még két fontos kérdésben meg kell állapodniuk: a pénzügyekről és a jogszabályi keretekről.

PDCA-ciklus

Vitályos Eszter felidézte, hogy az elmúlt fejlesztési ciklusban több mint magyarországi projekt kapott támogatást az Európai Szociális Alapból, összesen pályázaton.

Az egyik ilyen kiemelt uniós projekt a felsőoktatásba való bekerülést és a bennmaradást célozta meg, 1,8 milliárd forintból — erről már Horváth Zita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért felelős államtitkára beszélt. Kiemelte, hogy a felsőoktatásban ma átlagosan 30 százalék feletti a lemorzsolódás.

bél helminták tünetei giardiasis calprotectin

Az a fejlesztési ciklus — válaszolt a Világgazdaság kérdésére —, hogy az arány rövid időn belül 10 százalékkal csökkenjen — mondta.

A teljes cikket a Világgazdaság pénteki számában olvashatja!

parazitaellenes tisztítás szoptatáshoz a férgek megelőzéséről az emberek tablettáira

Ön mit gondol erről? Mondja el véleményét!

fejlesztési ciklus